Hjertevarme på årets mørkeste dag.

Sett av 21.12. til konsert på Cafeteateret

Lyset vender tilbake og vi feirer Vintersolverv sammen. Bli med på  konsertforestilling med Kjærsminteateret og 8 musikere/artister.

Kjærsminteateret
Aurora B. Aaraas
Kiné Kaborg
Benedikte Kyvik & Preben Olram
Dag Fransson og Anette Gilje
Hilde Hannah Buvik
Beate Myrvold
Lill Salole

Årest tema er samhørighet. Overskuddet fra årets konsert går til Kjærsminteateret som deltar i årets Vintersolverv konsert. Teatergruppen består av flyktninger og innvandrere.

Tidligere i høst hadde de suksess med forestillingen «Grensespill». Et stykket basert på historier om mennesker på flukt, med utgangspunkt i Syria konflikten. Kjærsminteateret gjør en viktig jobb i arbeidet for økt integrering og samhørighet på tvers av våre bakgrunner og historier.

 

Introduksjon av Artistene

Aurora Børsheim Aaraas

– tekstforfatter, låtskriver og artist. Aurora blir inspirert av stort og smått – drømmer, rever, fisk, spøkelser og sauer, foruten egne og andres livserfaringer på godt og vondt.

Hun har drevet med tekst- og låtskriving siden 2008. Før det studerte hun språk. Studiene, sammen med hennes interesse for musikk og litteratur, inspirerte henne til å forsøke å skrive egne tekster.

Hun begynte å opptre på åpne scener rundt i byen, og har etter hvert utviklet sitt eget uttrykk. Det er preget av en blanding av humor og sårhet, lekenhet og alvor.

Aurora brenner for at folk skal få oppdage sin egen stemme og våge å uttrykke seg som de er. Vi har alle våre unike historier og stemmer, og jo flere av dem som kommer til uttrykk, jo vakrere blir mosaikken i det bildet vi alle er en del av.

 

Benedikte Kyvik & Preben Olram

Benedikte Kyvik, jazzsanger, tekstforfatter, produsent, komponist, gjør igjen kun det hun elsker mest på den musikalske fronten. Du får rolige, vakre låter med stemningsfulle klager som heler hjertet. Nyt de stemningsfulle klangene i tolkninger av kjente julesanger og egen signaturlåt. Vintersolverv kan med sin mystiske markering av å gå fra mørke til lys være med og dytte oss mykt inn i nye, gode begynnelser. Benedikte Kyvik har markert denne kvelden privat gjennom mange år, som en av hennes absolutt favorittkvelder. I år deler hun den med dere, og byr på vakre musikalske perler fra scenen sammen med musiker Preben Olram.

Preben Olram er musiker, komponist og musikkprodusent med lang erfaring innen ymse musikalske sammenhenger. Utover å ha fungert som backingmusiker for artister som Steinar Albrigtsen, Rita Eriksen og Reidar Larsen har han også i mange år jobbet som trubadur med et bredt repertoar innen vise og bluesverden. Til daglig jobber han som innehaver av eget studio Artistic Trade, med mange spennende produksjoner og har mange jern i ilden for norsk musikkproduksjon.

 

Anette Gilje og Dag Fransson

Anette Gilje (48) debuterte som artist og låtskriver med albumet ”Stille sanger” i vår. Albumet er laget spesielt med tanke på mennesker som ikke orker så mye lyd. Sangene er korte, med enkle melodier som fargelegger uten å være for utfordrende. Tekstene bærer preg av det alvoret man kan kjenne på når livssituasjonen er krevende, men motet og håpet er ikke langt unna. Til Vintersalong tar Anette også med flere egne sanger, og deler betraktninger fra det stille livet med humør og galgenhumor .Anette Gilje er snart på vei i studio for å spille inn en engelsk versjon av albumet ”Stille sanger” som i Mike McGurks vakre gjendiktning har fått tittelen: ”Songs of Silence”. I løpet av 2018 kommer det også to singler på både norsk og engelsk, med Lars Martin Myhre som produsent. Gilje fikk arbeidsstipend fra både Tekstforfatterfondet og Norsk Faglitterære forfatter og oversetterforening (NFF), og jobber nå med å skrive tekster til konsertforestillingen ”Sanger fra en Sofa” og en selvbiografi fra det stille livet.

Tidligere har Gilje skrevet biografien ”Sven O. Høiby – et portrett” på Gyldendal Forlag (2007) og barnebøkene ”Da Anker kom i ørefellingen” (1999) og ”Venner og sånn” som hun fikk Emmausprisen for i 2002 for ”beste norske bok for barn”.

Stille sanger» er tilgjengelig via Tidal, Spotify og iTunes

Dag Fransson er en 53 årig pianostemmer som også skriver egne tekster og musikk både for piano og gitar.

De siste årene er det gitaren som stadig får større fokus og i disse dager begynner forberedelsene til innspilling av første cd.

Sangene er en salig blanding av sarte viser, via latinske takter, til utrydningstruede rytmer innenfor jazz.

Tekstene er preget av humor og optimisme, også når de beskriver livets tunge og vanskelige sider. Flere av Dags viser er arrangert for solist og kor og blitt fremført en rekke steder både i Oslo omegn og nordover helt opp til nordkapp, med svært sjenerøse terningkast i lokalavisene.

Kiné Kaborg

– Kiné Kaborg er en norsk låtskriver, vokalist, gitarist, tekstforfatter og kunstner. Hun er kjent for en akustisk lyd med røtter i norsk folkemusikk, med en moderne tvist. Dette er en artist med morsomme, alvorlige og vakre viser fra hjertet.

I august 2014 bestemte hun seg for å gi drømmen om å spille gitar og skrive låter en sjanse. Hun begynte å skrive minst én sang i måneden og forberedte meg til sommeren 2015, for da ville hun spille konsert! Og det har blitt flere, alene eller sammen med hennes gode venn Derek Goodreid.

https://www.facebook.com/kkaborg/

Hilde Hannah Buvik

– Hilde Hannah Buvik er scenekunstner og tekstforfatter. Hun har turnert internasjonalt med Shakespeare og ny dramatikk med base i Storbritannia. Hun har også hatt regi, blant annet på The Edinburgh Fringe Festival og The Arches Theatre i Glasgow.

I Oslo har hun hatt en rolle i «Mammon» på NRK, oversatt og spilt i «Anakonda» av Sarah Doyle på Centraltheatret samt skrevet tekster til «Tida tok meg i handa», Holte og Tussilago Produksjonr.

Hun har skrevet soloforestillingen «Jeg er ikke en som har sånn» / «I´m not that kind of person» som hun spiller på oppdrag i inn og utland. For tiden arbeider hun med en forestilling basert på tilbakemeldinger fra mennesker som lever med en kronisk sykdom og «Jernbanelinjen», en soloforestilling basert på egen erfaring.

Hilde Hannah underviser / coacher i presentasjon,tilstedeværelse og formidling på BI i Oslo og Bergen og for andre organisasjoner og privatpersoner. Hun er også veileder for TekstLab og brenner for å bidra til at unge og voksne når ut med det de har på hjertet.

Beate Myrvold

Beate Myrvold er sanger, låskriver og poet, og har sunget og skrevet tekster fra hun var rundt 12 år. Formidling av gode tekster har alltid vært det viktigste, hennes egne, men like ofte andres. Piaf, J.Brel, sigøynermusikk og annen tekst og musikk med innhold.
I over 10 år turnerte hun land og strand med pianist og komponist Solfrid Molland med duoen ”Magi fra en glemt dag”, og da Molland ga ut sin 3. soloplate i 2016, var 3 av Beates tekster med. Beate vendte seg mot rockehjertet sitt som resulterte i plata med egen tekst og musikk ”There must be a way” produsert av Ronni Le Tekrø i 2011 og EP med ”Bad Madam” i 2013.
For tiden jobber hun med sitt nye prosjekt ”Møte i skyggen av månen – Beate Myrvold tolker Thåstrøm, Brel og seg selv” samtidig som hun skriver en musikalsk forestilling om sin jødiske familie – «Flukt og tilhørighet – en familiehistorie».

I begge disse prosjektene er formidling av tekst og nærheten til publikum er det viktigste.

Som Beate sier; det ”Mindfullness” er for meg; – er å få formidle en god tekst og møtet mellom meg, teksten og publikum.

Lill Saloe

Lill Salole, Er forfatter, forteller og foredragsholder. Hun skriver om temaer som migrasjonspsykologi, tilhørighet og utenforskap. Kommer fra en migrantfamilie og med sin flerkulturelle bakgrunn formidler hun et viktig krysskulturelt blikk.

Lill Salole utgir sin første poesisamling på Gyldendal Forlag 1.januar. Tittelen er «Vi som bor på Grensen» er del av fagboken «Identitet og tilhørighet, som kommer ut i ny revidert utgave. Om ressurser og dilemmaer i en krysskulturell oppvekst». Lill Salole bidrag understøtter vårt felles tema i år «samhørighet» på en utmerket måte.

Kjærsminteateret

– Kjærsminteateret er en teatergruppe for flyktninger og innvandrere – startet av Teater Vildenvei. Gruppen er medlem av paraplyorganisasjonen Scenedelta – Teater og folkehelse, hvor et sentralt mål er å sikre bedre integrering for denne gruppen gjennom å skape teater. Forestillingen er en stemme i samfunnsdebatten, og bruker det sceniske språket i formidlingen av budskapet. Teatergruppa gjorde suksess med forestillingen «Grensespill» i høst. Et stykket basert på virkelige historier fra mennesker på flukt, med utgangspunkt i Syria konflikten.. Utarbeidelsen av manuset var et samarbeid mellom forfatteren/regissøren og flyktninger/innvandrere.