beate_m_web2– med nytt musikalsk konsept

beate_m_web2«Møte i skyggen av månen» Beate Myrvold tolker Thåstrøm, Brel og seg selv.

Presenteres første gang på Cafeteateret 21. Desember.

Beate er sanger og tekstforfatter og har etter flere år i grenselandet mot tyngre rock, startet et nytt ensemble. Hun ønsker fremdeles å bevege seg i rockens dystre landskaper, men i mer nedstrippet og eksperimentell form. Svenske Joakim Thåstrøm er for første gang gjendiktet til norsk, av Beate. Hun har tidligere gjendiktet J. Brel som også er med i «Møte i skyggen av månen» i tillegg til hennes egne sanger. I 2011 ga hun ut CD`en «There must be a way» med eget materiale og en EP`en «Sterk, men naken» med «Bad Madam» i 2013. Flere av tekstene hennes er med på Solfrid Mollands nye plate «Forvandling» som ble gitt ut på KKV i år.

Musikere:

Øyvind Grung, på cello,
Carl Fredrik Falkenberg , på piano og
Maria Bovin de Labbe på perkusjon

marianne_web1Marianne Jørgensen – låtskriver, vokalist og skuespiller.

Hun skriver musikk, synger og spiller keltisk harpe, og er i gang med sin debutplate, som har arbeidstittelen «21 days of surrender».

Musikken hun lager kaller hun Harpepop, og den har referanser både til singer/songwriter sjangeren, 80-tallet og mer teatralsk musikk.

Marianne har sammen med ektemannen Erlend Sæverud, gitar/vokal, skapt en unik musikalsk sound , med harpe, gitar og vokal. Som både er vakker, tøft og overraskende.

Tekstene er ofte eksistensielle og poetiske, mens melodiene er lyriske og kraftfulle.

Musikken blir beskrevet som episk, overraskende og vakker. 

Bengt-Ole Nordstrøm

_W4A4788Bengt-Ole Nordström er låtskriver og vokalist. Han har arbeidet i 30 år innenfor kultur i eldreomsorgen.

Kjent og kjær visesanger rundt i Norge i en årrekke. Underviser også i «sittedans» for demente.

Tidligere redaktør i Demensinfo ved konpetanse-senteret for Aldring og Helse.

Aktuell med utgivelsen av boken «Huskehåndbok» for folk oppvokst i Norge på 50-60 tallet.

Mottok årets «Demenspris 2016» , fra Nasjonalforeningen for Folkehelse, for sin store innsats for å hjelpe oss med «å finne tråden i våre liv»

Han har gitt ut CD’en ”Innhentet av livet” med egne tekster og melodier.

Sangene:

Jeg tenker meg at personer med demens er et ”indre romfolk”, egentlig ikke hjemme noe sted, annet enn i musikken. Derfor kan jeg tenke meg å synge Walzheimer. I tillegg ”Trekkpilleren”, den om tiggeren. Til slutt tror jeg at jeg vil synge ”Hersker og narr” av Erik Bye, til ære for Donald Trump med flere, hvis det går an.

Sibeth Hoff – Sanger, låtskriver og kursholder

sibeth_webSibeth ble opprinnelig utdannet til skuespiller i Storbritannia, og jobbet som det i 20 år før hun i 2012 kom hjem til musikken og ga ut platen Skipper Skuteløs med sin storebror Ståles sanger. Han døde to år tidligere etter lengre tids sykdom.

Hun turnerte i flere år med konserten Sibeth synger Hoff, hvor hun fremførte låter skrevet av både sin far, trubaduren Trygve Hoff, og sin bror.

Men det året hennes storebror døde, startet hun å tråkke i deres store fotspor ved å skrive egne låter. Disse ble sakte men sikkert introdusert i konsertene og på turneene.

For ett år siden gav hun ut sin første singel og musikkvideo: The thin thin line, med hjelp av brødrene Marius og Jakob Terjesønn Rypdal.

Hun beskriver sin musikk som melodisk, elektronisk pop med mening.

Sibeth spiller for øyeblikket inn sin kommende EP som skal utgis neste vår, og vil fremføre to av låtene i en mer akustisk innpakning med sin ukulele Lela på konserten.

Sibeth jobber også som lydbokinnleser for Cappelen Damm og Norsk lyd og Blindeskriftbibliotek, i tillegg til å holde kurs i presentasjonsteknikk og kommunikasjon for det offentlige og næringslivet.

Med seg har hun Preben Olram på gitar.

prebenPreben Olram – er musiker, komponist og musikkprodusent med lang erfaring innen ymse musikalske sammenhenger.

Utover å ha fungert som backingmusiker for artister som Steinar Albrigtsen, Rita Eriksen og Reidar Larsen har han også i mange år jobbet som trubadur med et bredt repertoar innen vise og bluesverden.

Til daglig jobber han som innehaver av eget studio Artistic Trade, med mange

spennende produksjoner og har mange jern i ilden for norsk musikkproduksjon.

I kveld stiller han med egenkomponerte låter satt i ”medmennesklighetens tegn”.

dag_1Dag Fransson er en 52 årig pianostemmer som også skriver egne tekster og musikk både for piano og gitar.

De siste årene er det gitaren som stadig får større fokus og i disse dager begynner forberedelsene til innspilling av første cd.

Sangene er en salig blanding av sarte viser, via latinske takter, til utrydningstruede rytmer innenfor jazz.

Tekstene er preget av humor og optimisme, også når de beskriver livets tunge og vanskelige sider.

Flere av Dag`s viser er arrangert for solist og kor og blitt fremført en rekke steder både i Oslo omegn og nordover helt opp til nordkapp, med svært sjenerøse terningkast i lokalavisene.