Velkommen til en konsert der sjangre og generasjoner møtes

Fra klassisk musikk, opera, folkemusikk til viser og pop.

Vi setter fokus på et verdig liv fra vugge til grav.

Vi har derfor kalt konserten: «Gammel og Verdig»

10 artister gir oss musikalske perler til glede og ettertanke, se under for informasjon om scenekunstnerne.

ATA
Dorina Komani
Trond Romstad
Olaf Kran
Gjøril Songvoll
Siri Kverndokk
Sara Övinge
Sverre Jensen
Maria Steinsvik
Marilena Zlatanou
Martin Ødegaard
Mira Beckstrøm

Inntektene fra forrige konsert på Nesodden gikk til Flyktninghjelpen (Norwegian Refugee Council), denne gangen går inntektene fra konserten til et lokalt prosjekt mellom Nesodden sykehjem og ungdommer fra skolene ved Nesodden.

Medmennesker.com ønsker å stimulere til økt kontaktflate mellom gamle og unge i nærmiljøet på Nesodden. Vi mener gamle har verdifulle erfaringer og kunnskaper det er viktig de unge får kjennskap til for sin utvikling.

Takk til Nesodden kommune og kultursjef Ellen Knutsen for samarbeid og videreformidling av kontakt med Per Kristian Larsen ved Nesodden Bo- og Servicesenter Sykehjem.

Takk til Nesodden Steinerskole for velvillig utlån av sine lokaler og Skoklefallsalen.

Introduksjon av Artistene

ATA

ATA er en duo som synger og spiller sanger fra forskjellige sjangre og består av Ann-Turi Ford og Annika Skåra.

Konseptet er piano og tostemt sang, og på repertoaret er alt fra kjente coverlåter, folk-slagere, Joni Mitchell, Carol King og Silje Nergaard til velkjente og mindre kjente rock og pop-låter og vise/jazz-standarder, norske hits – med mer.

ATA ble startet i 2009 og har holdt en rekke formelle og uformelle konserter siden den gang, hovedsakelig på Nesodden. Denne høsten har de spilt inn to låter til et stort cd-prosjekt rundt en av L.M. Lindemans folketonekilder, som skal gis ut til våren.

Duoen har også en utvidet «med venner»-utgave, som er både trio og er fullt band. På Medmenneske-konserten i Skoklefall-salen er det imidlertid den originale utgaven publikum får møte.

Dorina Komani

Dorina Komani ble født i mars-1989, i Tirana, Albania. Som femåring begynte hun å spille piano under Albania’s pianostjerne, Lili Tafaj.

Sju år gammel gjorde hun sin første konsert, og allerede som 11-åring – i år 2000 – kom hun på andreplass i Tirana’s EPTA pianokonkurranse. Året etter reiste hun til Barletta, Italia, der hun fikk både førsteplassen, i tillegg til førsteplass i sin egen aldersgruppe i hjembyens EPTA-konkurranse.

Senere, det samme året kom hun på tredjeplass i Chopin Roma – byens viktigste konkurranse for pianister – som yngste deltaker i sin gruppe. I desember, 2001, tok hun en ny førsteplass.
Denne gangen i konkurransen «Kenget e Tokes,» igjen i Tirana.

Siden da, har hun konkurrert regelmessig i Italia, Albania og Macedonia, og vunnet hver eneste konkurranse hun har deltatt i. I august 2007 kom vendepunktet i karrieren hennes, da hun ble med i det norske TUP-programmet i Norges Musikkhøyskole – under professorene Leif Ove Andsnes og Håvard Gimse:

Året etter begynte hun å studere sin bachelor, nettopp i NHM, samtidig som hun tok en utdannelse i gamle instrumenter under professor Liv Glaser. Hun begynte siden sine master-studier, i 2012, under professorene Håvard Gimse og Wolgang Plagge.

I mai 2013 vant hun Trondheim symfoniorkester sin talentkonkurranse, hvor hun senere opptrådte. I desember 2013 vant hun jobben som distriktsmusiker i Sogn og Fjordane, hvor hun nå jobber.

Dorina har tatt masterclasses med musikere som H.Leclere (Frankrike); C. Bartoli (Italia); L. Passaglia (Italia) – som hun fikk et stipend for; F. di Cesare (Italia); A. Diev (Russland); S. Scheja (Sverige) – som inviterte henne til sin egen klasse i Stockholm; E. S. Nokleberg (Norge): A. Kouyoumdjian (Østerrike); H. Beyerle (Tyskland) og mange flere. Dorina fremfører jevnlig konserter som både kammermusiker og solist.

Hun kom nettopp tilbake fra en turnee i Spania med cellisten Paula Cuesta hvor de ble invitert til å komme tilbake i våren 2016! Generelt så elsker Dorina å spille sammen med sangere, eurytmikere og dansere.

Trond Romstad

Trond Romstad ble som barn skolert i piano på det gamle Musikkkonservatoriet og i fiolin hos Stefan Barrat Due.

Han spiller nå mest trekkspill og har spilt i en rekke grupper innenfor Tango, Balkanmusikk, Viser, Jazz, Sigøyner.

Trond har jobbet med revy, teater, dukketeater, film og TV og har turnert for Rikskonsertene og Riksteateret. Fram til han ble pensjonist jobbet han mest som privatpraktiserende advokat med flyktninger/asylsøkere.

Har siden 2003 vært med i styret for Nordic Black Theatre (Cafeteateret).

Vi får se Trond Romstad og Olaf Kran i godt samspill på konserten «Gammel og Verdig».

Olaf Kran

Olaf Kran Visesanger med variert repertoar. I første rekke skandinaviske viser og franske chansons.

Olaf Kran har i samarbeid Trond Romstad hatt ulike konserter med blant annet dypdykk i visenes verden. Viser fra store deler av jordkloden.

Som for eksempel belgiske Jaques Brel, svenske Evert Taube, brasilianske Antonio Carlos Jobim, greske Mikis Theodorakis, franske Georges Bressens og flere til.

Han er pensjonist og har vært bosatt på Nesoddtangen siden 2002.

Gjøril Songvoll

Gjøril Songvoll er født og oppvokst i Oslo. Hun studerte sang ved Høgskolen i Agder, musikkteater ved Musikkonservatoriet i Trondheim og tok sin eksamen ved Statens Operahøgskole i 2003.

Av roller Songvoll har sunget er de største: Dido i Dido & Aeneas av Henry Purcell. Rodelinda i Rodelinda av Georg Friedrich Händel. Amelia i Maskeballet av Giuseppe Verdi. Grevinnen i Figaros bryllup av Wolfgang Amadeus Mozart.

Songvoll sang også Annina i La traviata av Giuseppe Verdi i Agder Teater med Marc Soustrot som dirigent og Sir Jonathan Miller som regissør og Frasquita i Carmen av Georges Bizet med Operaen på turne til Lillehammer. Her var det Per Boye Hansen som var dirigent og Ronald Rørvik som var regissør.

For tiden synger hun stadig Heksa fra Hokksund og Gal Professor i en barneforestilling kalt Askeladden og de gode operahjelperne. Her har Einar Bjørge hatt regien. Forestillingen er nå spilt for over 2000 barn.

I tillegg til utstrakt frilansvirksomhet som sanger er Songvoll leder i Opera til folket som arrangerer Oslo Operafestival. Festivalen samarbeider med stadig flere aktører innen kulturlivet i Oslo. Opera til folket arrangerer også Lørdagsopera hver lørdag og Operapub på Cafe Amsterdam i tillegg til at de skaffer snagere til konserter i BAKgården i Sandvika og andre steder rundt om på Østlandet.

Songvoll ble ansatt som kulturkonsulent ved Universitetet i Oslo i 2010 og jobber fremdeles der. Hun mottok Oslo Bys Kunstnerpris for 2008. Nå er hun bosatt på Lindeberg i Sørum kommune.

Facebook: Gjøril Songvoll

Siri Kverndokk

Siri Kverndokk fra Porsgrunn er bosatt på Nesodden. Hun begynte å kvede som musikkstudent ved UiO på 80-tallet.

Hennes første kvedar-kurslærere (i Telemarkstradisjon) var Halvor Håkanes og Turi Askjem.

Siden lærte hun også mye svensk folksång (på kurs i Falun og Malung) av Maria Røjås, Lena Willemark og Agneta Stolpe. Kirsten Bråten Berg bør også nevnes (som inspirasjon og kurslærer.)

Siri har siden 1990 opptrådt med kveding i mange ulike sammenhenger – både i Østlandsområdet, i Dalarna, i Roma og i Midtvesten (USA.) Hun har ellers sunget mye middelaldermusikk (solo/i grupper) og er nå aktivt medlem av SirCa Viseduo.

Forøvrig har hun holdt flere kvedarkurs i årenes løp, i Oslo og på Nesodden.

Sara Övinge

Hun startet å spille fiolin som 4-åring og fullførte i 2010, som den yngste noensinne, diplomstudiet ved Norges Musikkhøgskole. Nå er Sara Övinge 2. konsertmester i Operaen.

I følge henne selv eier hun ikke selvdisiplin. Likevel blir Sara Övinge regnet for å være en av Skandinavias mest talentfulle unge musikere.

Hun lærte å spille filolin med den såkalte Suzuki-metoden. Det vil si helt uten noter, men kun på gehør. Noter, det lærte hun da hun var 10 år.

CVen til Sara er for lang til å putte inn i en faktaboks. Hun har vunnet en rekke konkurranser og priser, vært solist med Kringkastingsorkesteret, Bergen filharmoniske orkester, Orkester Norden og Oslo symfoniorkester. For å nevne noe. Og i april 2013 vant hun, i konkurranse med 57 andre søkere, prøvespillet til 2. konsertmester i Operaorkesteret. I prøvespillperioden var hun dessuten i mammapermisjon med en datter på 6 måneder.

Sverre Jensen

Sverre Jensen er musikkviter, pedagog, instrumentmaker og trubadur med middelaldermusikk som spesialitet. Størsteparten av hans samling på nærmere 300 historiske instrumenter stilles ut på Follo museum fra lørdag 10. Mars.

Mange vil kjenne igjen Sverre Jensen fra musikkgruppen Kalenda Maya (latinsk for 1. mai), som han startet i 1979, og hvor Tone Hulbækmo også er med. Gruppen spiller middelaldermusikk med opprinnelse i blant annet Spania, Italia, Frankrike og Tyskland.

Med bakgrunn fra Kunst- og håndverksskolen og jobb som formingslærer med blant annet sløyd som fag, fikk han ideen til å lage instrumenter selv.
Det startet med gamle langeleiker, rett og slett fordi han hadde lyst til å lære å spille på instrumentet. I dag er han kjent for å lage instrumenter med stor nøyaktighet.

Maria Steinsvik

Maria Steinsvik kommer fra Herøy på Sunnmøre. Med obligatorisk barnekor på skolen, begynte hun tidlig å synge. Maria tok bachelorgraden sin i klassisk sang på Musikkhøyskolen i Sofia, Bulgaria. Hun har Mastergrad og Post Graduate Diploma i utøvende klassisk sang fra Universitetet i Stavanger med Prof. Elizabeth Norberg-Schulz. Som en del av studiene var Maria på utveksling på Conservatorio di Santa Cecilia i Roma for å fordype seg i den italienske bel canto stilen.

Maria har hatt rollen som Ottavia i Monteverdis ”L’incoronazione di Poppea” med dirigent Ruben Jais og reggisør Caterina Panti Liberovici. Rollen som Tosca av Puccini i forbindelse med Operacafè i Sandnes. Hun har medvirket i Suor Angelica av Puccini i Stavanger og sunget Rosalinde i utdrag av Flaggermusen av J. Strauss i Bulgaria. Videre har hun vært solist på Brahms Liebeslieder valser, Mozarts Requiem og Vivaldis Gloria. Hun har hatt rollen som Unn den Fagre i sogespillet Kongens Ring med dirigent Nils Magne Abelseth og regissør Gerhard Pettersen. Maria har hatt mye konsertvirksomhet og vært engasjert i operapub både i Stavanger og Oslo.

Hun vant Sparebanken Møre sitt GNIST stipend og i 2013 vant hun første pris i den internasjonale konkurransen Domenico e Gaetano De Paolis i Civitavecchia i Italia. Videre har Maria gjort rollen som La Baronessa i La Baronessa di Carini av G. Mulè på festivalen Nebrodi in Canto på Sicilia, Italia. Hun ga nylig en konsert på Nasjonalteateret sammen med Christian Grøvlen i forbindelse med Callas Revisited av Einar Bjørge. Hun gjorde rollen som Verily i operaen The Life to Come av Louis Mander på operaen i samarbeid med Norges Operafestival i oktober i år. »

Marilena Zlatanou

Marilena Zlatanou er en ekte Nesodding født i Thessaloniki i Hellas. «Marilena» som hun kalles av nesoddingene er kjent for oss alle for sin utstrakte virksomhet som operasanger,kordirigent, pedagog og komponist.

Foruten det tradisjonelle klassiske repertoaret for alt og mezzosopran har Marilena arbeidet med et stort spenn innen musikken; Kammermusikk, middelaldermusikk,tematikken kvinnelige komponister og uvante instrumentalkombinasjoner.

Marilena Zlatanou er kordirigent for flere kor og har blant annet startet middelaldermusikkensemblet «Vox Antiqua» hvor hun også er sanger som komponist har Marilena Zlatanou fått oppført sine bestillingsverk flere steder utenfor Norges grenser blant annet i USA,Portugal,Hellas og Italia.

Nesodden har også glede av Marilena som pedagog ved Nesodden Kulturskole. Hun har mottat Nesodden kulturpris og har i 25 år vært en stor inspirator for musikk og kulturlivet på Nesodden

Martin Ødegaard

Martin Ødegaard en kjent og kjær musiker utdannet balnt annet ved Norges musikkhøgskule ved kandidatstudiet i komposisjon. Har arbeidet som veileder i prosjektet UngKom i regi av Norsk Komponistforening og Oslo Filharmonien. Er daglig leder for samtidsmusikk ensemblet Aksiom og arbeider som utøvende musiker og komponist.

Ødegaard har mottatt en rekke stipendier blant andre Stipend fra Komponistenes vederlagsfond, arbeidsstipend fra TONO og mottatt 1.pris i Notam`s lydkunstkonkurranse for verket «Stone Piece».Martin Ødegaard har fremført flere bestillingsverk både i Oslo og flere andre steder i Norge.

Av hans nyeste verker kan nevnes:
«Ro» 2016.«For your ears only» 2016.«Underlandet» 2015.«Wound» 2015.«Draumkvedar» 2015.«Verso la notte» 2015

Mira Beckstrøm

Mira Beckstrøm Laurantzon (redaktør, skribent og yogalærer): vokste opp mellom havet og skogen på en halvøy i Oslofjorden. Etter studier i språk og Sør-asia-studier i blant annet India og London, gikk hun ut med en master i Sør-Asia-studier fra Universitetet i Oslo før hun flyttet til Bø der hun studerte skrivekunst. Hun er nå vendt tilbake til halvøya der hun kommer fra, og i et lite hus i eikeskogen utforsker hun natur, bærekraft og relasjoner mellom mikro og makro, gjennom ulike arbeid med tekst, mat og kropp.

Billetter