Tilhørighet – Kraft – Glede

Nettverket Medmennesker.com bringer nok en konsert til hovedstaden etter «Vintersalong» på Cafeteateret i desember.

10 artister gir musikalske perler

Unn deg selv å delta i feiringen av felleskapet sammen med vokalister, korsangere, band, skuespillere, humorister og aktivister.

Under finner du smakebiter fra artistene, info og linker til de som har websider.

The Shady Crew
Beate Myrvold
Aurora Børsheim Aaraas
Dina Sael
Bent-Ole Nordström
Marius Holth
Hilde Hannah Buvik

Billetter

The Shady Crew

«Medlemmene i The Shady Crew møttes under lyset fra en ensom gatelykt. Der har de funnet sin scene og deler av sin lange erfaring fra alle livets sider.

The Shady Crew leker i skyggen mellom rock, soul, blues og pop, og begir seg gjerne ut på dypet i egenskrevet materiale eller dykker ned i mørket med tolkninger av sjelfulle artister som Melody Gardot og Beth Hart.

Bandet består av Dan-Robin Hansen (gitar), Walter Grønli (gitar), Torgrim Huseby (trommer), Møst Gærmin (bass) og Monica Krogstad (vokal).  

De møtes. De spiller. De berører.»

Beate Myrvold

Beate Myrvold sang og skrev tekster fra hun var rundt 12 år. Formidling av gode tekster har alltid vært det viktigste, hennes egne, men oftere andres. Piaf, J.Brel, sigøynermusikk og annen tekst og musikk med innhold.

I over 10 år turnerte hun land og strand med pianist og komponist Solfrid Molland med duoen ”Magi fra en glemt dag”, og da Molland ga ut sin 3. Soloplate i 2016, var 3 av Beates tekster med, selv om Solfrid og Beate lenge har holdt på med egne prosjekter. Beate vendte seg mot rockehjertet sitt som resulterte i plata med egen tekst og musikk ”There must be a way” produsert av Ronni Le Tekrø i 2011 og EP med ”Bad Madam” i 2013.

For tiden jobber hun med sitt nye prosjekt ”Møte i skyggen av månen – Beate Myrvold tolker Thåstrøm, Brel og seg selv”. Men siden hun også jobber på Musikkteaterhøyskolen, vil hun denne gangen bl.a. presentere en sang fra musikalverdenen.

Aurora Børsheim Aaraas

– tekstforfatter, låtskriver og artist. Aurora blir inspirert av stort og smått – drømmer, rever, fisk, spøkelser og sauer, foruten egne og andres livserfaringer på godt og vondt.

Hun har drevet med tekst- og låtskriving siden 2008. Før det studerte hun språk. Studiene, sammen med hennes interesse for musikk og litteratur, inspirerte henne til å forsøke å skrive egne tekster.

Hun begynte å opptre på åpne scener rundt i byen, og har etter hvert utviklet sitt eget uttrykk. Det er preget av en blanding av humor og sårhet, lekenhet og alvor.

Aurora brenner for at folk skal få oppdage sin egen stemme og våge å uttrykke seg som de er. Vi har alle våre unike historier og stemmer, og jo flere av dem som kommer til uttrykk, jo vakrere blir mosaikken i det bildet vi alle er en del av.

Dina Sael

Når Dina Sael inntar scenen serverer hun vakker, melankolsk og befriende ærlig indie-pop. Med glimt i øyet, selvironi og sjarm formidler hun historier for publikum i nydelig musikalsk innpakning.

Dina Sael skriver gripende tekster om håpløshet, skam og smerte, men også om intens lykke og kjærlighet. Med inspirasjon fra sitt eget liv fremfører hun fengende låter med lidenskap, humor og varme.

Dina Sael slapp sin debutplate Love Me, Leave Me i 2015, og er nå i gang med innspilling av plate nr 2. Hun har tidligere gitt ut fire singler og to musikkvideoer. Musikkvideoen til låten Just So You Know, ble nominert til beste kortfilm i International Queer Film Festival da den ble utgitt i 2014. (Regi: Egil Pedersen)
Både med fullt band eller mer intimt med én gitarist og pianist, har Dina Sael holdt konserter på små og større scener i Norge, samt hatt livespillinger på radio. Hun ser frem med glede til å være med på Kulturaften, Belleville 03.03.17.

Bengt-Ole Nordström

Bengt-Ole Nordström er en avhoppet lærer som i 30 år har overlevd som kulturarbeider/freelance visesanger, for det meste i eldreomsorgen.

Han er opptatt av identitetsstyrking for mennesker som begynner å miste tråden i sitt eget liv på grunn av demens. Derfor har han nylig skrevet en (ennå ikke utgitt) ”Huskehåndbok” for folk med demens som har vokst opp her i landet i 1950- og 60-årene. For sitt arbeid mottok han i 2016 demensprisen i Oslo.

Han har gitt ut CD’en ”Innhentet av livet” med egne tekster og melodier. Sangen ”Walzheimer” forteller om en gammel mann med Alzheimer og hans møte med musikken og med seg selv.

Ellers elsker han viser med mening, gode tekster og melodier. Han ble stående igjen på perrongen den gangen det store rytmetoget rullet over landet en gang i 1950/-60-årene, og har senere vært håpløst umoderne.

 

Marius Holth

Marius Holth er en fargerik artist med mange musikalske ansikter.

Musikken hans er mangedimensjonal og tar deg med på en reise der du kaster deg ut i en strøm bilder, historier og mytologi.

Denne musikken vil garantert fenge deg og utfordre deg. Dra deg inn i mange sentrale menneskelige spørsmål.

 

 

Hilde Hannah Buvik

Hilde Hannah Buvik er skuespiller og tekstforfatter og utdannet ved The Art´s Educational London Schools og The City University London.

Hun har turnert internasjonalt med Shakespeare og ny dramatikk og innad i Storbritannia. Hun har også hatt regi, blant annet på The Edinburgh Fringe Festival og The Arches Theatre i Glasgow.

I Oslo har hun hatt en rolle i «Mammon» på NRK og oversatt og spilt i «Anakonda» av Sarah Doyle på Centraltheatret.

Hun driver med «teater stand up» og improvisasjon og har skrevet og regissert soloforestillingen «Jeg er ikke en som har sånn» / «I´m not that kind of person» som hun spiller på oppdrag i inn og utland. I juni skal hun til Berlin.

Hilde Hannah har undervist på teaterskoler i England og Norge og underviser / coacher nå i presentasjon, tilstedeværelse og formidling på BI i Oslo og for andre organisasjoner og privatpersoner. Hun er også veileder for TekstLab.

For tiden arbeider hun med en forestilling basert på tilbakemeldinger fra mennesker som lever med en kronisk sykdom. Hun ønsker å drive folkeopplysning og utfordre og fjerne tabuer og myter som ofte hefter ved det å leve med noe som aldri går over

Hilde Hannah er som tekstforfatter opptatt av det folk tenker på som de ikke sier høyt. Hun har med tekster i den oppkommende forestillingen «Tida tok meg i handa», Holte og Tussilago Produksjoner.

 

Henning Økland

Grunnlegger av nettverket medmennesker.com.

Utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo. Arbeidet som utøvende kunstner i flere år i Ungarn, Hellas, USA og Norge.

Etter et avgjørende profesjons-skifte, arbeider han nå som spesialist i indremedisin og geriatri ved Oslo universitets sykehus.

Henning har sammen med Lovise Angen Krogstad og Trond Fredriksen arrangert flere konserter for å skape større fokus på viktigheten av medmenneskelighet og viljen til å danne felleskap i samfunnet.

På Belleville 03.03.17 vil du møte en syngende Henning.

For mer om info se:

Kortrøkk

«Kortrøkk» er et prosjekt i regi av Marius Holth som er kjent for sin stemmeprakt som vokalist.

I «Kortrøkk» blandes salig glede, løssluppen lek sammen med disiplin og vakker kor-sang.

Gjennom tilltsfullt arbeid og ekte fellesskaps-følelse får vi oppleve korsang med uhemmet glede,trøkk og lidenskap!

TekstLab

TekstLab Unge Stemmer med nyskrevet tekst og performans

Sigrid Grundt Leine og Rahel Marta B. fra TekstLab Unge Stemmer presenterer tekst i prosess på Kulturaften. Sigrid har vært deltaker i TUS siden 2012, og Rahel har vært med siden 2015. De jobber begge med å utvikle egne tekster og performans om identitet.

TekstLab Unge Stemmer (13-26 år) er en arena for å utvikle nye historier, fortellinger og uttrykk. Vi skriver, eksperimenterer og prøver ut idéer på scenen. TUS møtes jevnlig, og arbeider eksperimentelt med tekst og performans i samarbeid og i samspill med ulike scenekunstnere. Gjennom TekstLab sitt Scratch-program, får ungdom mulighet til å vise work-in-progress på ulike festivaler og arenaer.

TekstLab Unge Stemmer er støttet av Norsk Kulturråd, Oslo Kommune, Bydel Gamle Oslo og Sparebankstiftelsen.

Under kan du kjøpe billetter til kvelden: